Beregeningsinstallatie

Van den Akker Aqua Service verzorgd complete beregeningssystemen, van ontwerp tot installatie. Het gesleep met slangen, het tussentijds verzetten van de sproeier en het uitrekenen en in de gaten houden van de juiste hoeveelheden water voor de diverse sectoren in je tuin behoort nu voorgoed tot het verleden. Een grasveld eist nu eenmaal meer water dan een rozenperk.

Door middel van slimme beregening houd jij je gazon of tuin het gehele jaar door in topconditie. Bovendien bereidt je met een goede beregeningsinstallatie jouw tuin optimaal voor op lange periodes van droogte.

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

Beregeningsinstallatie laten aanleggen en onderhouden

De kans op langere periodes van droogte neemt toe en hogere temperaturen zorgen ervoor dat water sneller verdampt. Met een goede beregeningsinstallatie bereid je jouw gazon niet alleen optimaal voor op droogte. Een beregeningsinstallatie zorgt er ook voor dat water op een efficiënte manier op de juiste plek komt.

Slimme tuinberegening

In de zomermaanden kan het een hele klus zijn je tuin of rozenperk met regelmaat te onderhouden; gesleep met slangen, het tussentijds verzetten van de sproeier en het uitrekenen en in de gaten houden van de juiste hoeveelheden water voor diverse sectoren. Met een slimme beregeninginstallatie kun je jouw tuin het hele jaar door eenvoudig in topconditie houden.

Er zijn verschillende soorten beregeninginstallaties. Het meest voorkomende systeem is een ondergronds systeem met pop-up sproeiers. Het grootste voordeel van dit systeem is dat de sproeiers alleen zichtbaar zijn wanneer de installatie wordt gebruikt en deze altijd gebruiksklaar is. Door deze installatie uit te breiden met een beregeningscomputer is je beregeningsinstallatie met je telefoon op afstand bedienbaar.

Waarom een beregeningsinstallatie?

  • Eenmalige aanleg en eenvoudig in onderhoud
  • Geen gesleep met slangen en sproeiers
  • Gelijkmatige besproeiing, geen droge plekken in het gazon
  • Geen verdroging van beplanting
  • Gehele tuin beregenen met één draai aan de knop
  • Automatische beregening mogelijk
  • Tijdsbesparing voor een tuineigenaar
  • Waterbesparing door gerichte beregening
  • Eenvoudig uit te breiden

Het bepalen van de juiste installatie

Iedere beregeningsinstallatie is uniek en kan op basis van een beregeningsplan op maat worden gemaakt. Om tot een zo efficiënt mogelijk resultaat te komen is het belangrijk dat de verschillende onderdelen, zoals sproeiers, druppelslangen en leidingen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.

Het bepalen van de beste tuinberegening voor jouw situatie hangt af van het soort tuin, het te beregenen oppervlak, de waterbron en persoonlijke voorkeuren zoals de besturing. Afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag kan, naast een beregeningsplan op maat, gekozen worden voor de aanschaf van losse materialen of basis beregeningssets.

In ons assortiment vind je beregening in verschillende varianten, soorten en maten:

Pop-up sproeiers (straal, rotator of nevelaar)
Vaste sproeiers en sector sproeiers
Zwenksproeiers
Druppelbevloeiing
Pop-up sproeiers (straal, rotator of nevelaar)

Pop-up sproeiers komen zodra het systeem wordt aangezet op waterdruk naar boven en beginnen te sproeien. Als het sproeisysteem uitstaat, verdwijnen de sproeiers vanzelf tot onder het maaiveld. De sproeiers zijn aan te sturen door een beregeningsautomaat met of zonder WiFi of handmatig.

Het bereik van de pop-up sproeiers verschilt van 2,4 meter tot meer dan 15 meter en zijn in te zetten bij particulieren tuinen, sportvelden en openbare toepassingen. Er is keuze uit pop-up sproeiers met verschillende sproeikoppen; een straal, rotators of nevelaars.

Vaste sproeiers en sector sproeiers

In ons assortiment hebben wij ook vaste sproeiers en sector sproeiers die op een standaard, slede of haspel geplaatst kunnen worden.

Zwenksproeiers

Zwenksproeiers zijn makkelijk te verplaatsen en neer te zetten op een willekeurige plaats in je tuin of grasveld. Het is ook mogelijk vaste punten in het gras te maken waar deze sproeiers op aan te sluiten zijn met en klik systeem.

Druppelbevloeiing

Naast beregening door middel van een sproeier kan er ook gekozen worden voor beregening met behulp van druppelaars of een druppelslang. Voor kwetsbare bloemen zoals rozen is druppelbevloeiing zeer geschikt door de gerichte waterafgifte.

Beregeningsplan op maat

Van den Akker Aqua Service verzorgd complete beregeningssystemen, van ontwerp tot installatie.

Benieuwd naar hoe wij een beregeningsinstallatie voor jou op maat kunnen ontwerpen en installeren? Afhankelijk van jouw wensen en budget worden de juiste elementen bepaald en berekend. Een beregeningsinstallatie kan zowel in een bestaande als nieuw aan te leggen tuin probleemloos worden ingepast.

Meer weten over een beregeningsinstallatie die past bij jouw situatie?

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Project Van Berkel Groep

Compleet project gerealiseerd bij Van Berkel Groep op hun nieuwe schitterende locatie aan de Doornhoek in Veghel.

Beregeningsinstallatie Linden

Realisatie van beregeningsinstallatie met bronpomp en frequentieregelaar.

Menu