Hogedrukreinigers

Een hogedrukreiniger is een onmisbaar gereedschap voor elke klus rondom het huis of in de tuin. Of het nu gaat om het reinigen van terrassen, meubels, auto’s of gevels, een hogedrukreiniger maakt het werk gemakkelijker en sneller. Een hogedrukreiniger voert de druk van het water op waardoor je met veel minder water meer kan schoonmaken.

Waarom een hogedrukreiniger?
Met een hogedrukreiniger kun je (hardnekkig) vuil op een krachtige en doeltreffende manier verwijderen en heb je in mum van tijd een piekfijne tuin, schoon terras of fris gewassen auto. Een hogedrukreiniger heeft altijd een slang met spuitlans; een soort stok met een handvat. De hoge druk wordt gecreëerd met een motor die water door een hogedrukpomp pompt. Deze zorgt ervoor dat het water met flinke kracht uit de spuitlans komt.

De meest gangbare modellen zijn mobiele hogedrukreinigers en hogedrukreinigers met een stationaire opstelling. Mobiele hogedrukreinigers zijn gemakkelijk verplaatsbaar en geschikt voor het reinigen van kleine oppervlakten. Stationaire hogedrukreinigers zijn vaak krachtiger en geschikt voor het reinigen van grotere oppervlakten.

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

Het kiezen van de juiste hogedrukreiniger

Hogedrukreinigers zijn in verschillende maten en modellen verkrijgbaar, waardoor er altijd een hogedrukreiniger is die aansluit bij jouw wensen en eisen. Wanneer je een hogedrukreiniger gaat aanschaffen is het daarom goed om te bedenken waar je hem allemaal voor gaat gebruiken. Zo wordt eventuele schade aan oppervlakken voorkomen en zorg je ervoor dat dat wat je schoon wilt maken ook écht schoon wordt.

De kracht waarmee een hogedrukreiniger water spuit wordt aangegeven in het aantal bar. Let hierop wanneer je op zoek bent naar een hogedrukreiniger, want niet iedere werkdruk is geschikt voor alle schoonmaakklussen. Je hebt bijvoorbeeld meer druk nodig om een stenen muur schoon te krijgen dan om een fiets te reinigen.

Bij de meeste hogedrukreinigers kan je de werkdruk heel eenvoudig zelf instellen. Maar let bij de aanschaf van een hogedrukreiniger goed op de maximale werkdruk van het apparaat. Hieronder vind je een schema met de beste werkdruk per project:

Werkdruk Te reinigen oppervlakte
< 100 Bar Tuinmeubels, (motor)fietsen
100 – 125 bar Auto
125 – 150 Bar Terras, houten schutting, caravan/camper
150 – 175 Bar Leidingen, riolering, zwembad, metselwerk
> 175 Bar Professionele schoonmaakklussen

Hoe hoger de waterdruk en de wateropbrengst, hoe meer verontreiniging je aankunt. Voor het zwaardere werk zijn de warmwater hogedrukreinigers uitermate geschikt. Daar waar stroom schaars of niet voorhanden is, zijn hogedrukreinigers die beschikken over een eigen krachtbron de redders in nood.

Hogedrukreinigers van ons eigen label CRAFT

Wij leveren betrouwbare apparaten met een hoog prestatievermogen van DIBO en ons eigen label CRAFT. Deze zijn door onszelf samengesteld en opgebouwd uit bedrijfszekere componenten.

Onze hogedrukreinigers en units worden geleverd in de volgende uitvoeringen:

200 bar / 30 liter
200 bar / 21 liter
120 bar / 10 liter

Hogedrukunit in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld 3 x 200 / 21 liter of 3 x 200 / 30 liter.

Deze hogedrukreinigers en units worden gebouwd naar wens van de klant, dit kan variëren van een door tractor aangedreven spuit tot zware elektromotor aangedreven hogedrukunits. Ook reinigers gebouwd in trailers met benzine of diesel motoren behoren tot onze mogelijkheden.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale hogedrukreiniger?

Wij hebben verschillende professionele koudwater hogedrukreinigers, warmwater hogedrukreinigers, stationaire hogedrukreinigers en hogedruktrailers in ons assortiment. Wij adviseren je graag over welke hogedrukreiniger het best bij je past.

Welk model past bij jouw behoefte, hoeveel druk heeft je machine nodig en wat voor motor kies je het best. Wij selecteren de ideale hogedrukspuit / hogedrukreiniger voor jou met toebehoren. Vraag vrijblijvend informatie aan of vraag direct een offerte aan voor een van onze producten.

Ook voor alle benodigde hogedrukslangen en bijbehorende materialen ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een breed assortiment aan hoogwaardige hogedrukslangen en gerelateerde benodigdheden.

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Optimalisatie van het drinkwatersysteem

Doseerpompen geïnstalleerd om goede drinkwaterkwaliteit en accurate toediening van voedingssupplementen te waarborgen.

Installatie complete watervoorziening

De aanleg van deze watervoorziening bestond uit; montage voorraad/breektank en opvoerpomp, centraal verdeelbord met waterregistratie, transportleidingen in en naar de afdelingen, inweekinstallatie, hogedruk leidingen en hogedruk unit.

Menu