Waterpompen

Waterpompen zijn een veelgebruikt apparaat voor het verplaatsen van water van de ene plek naar de andere en essentieel voor vele industrieën en particulieren. Of je nu water wilt verplaatsen voor je tuin, vijver of industrie, er is een waterpomp beschikbaar die aan je specifieke behoeften voldoet.

Zo kunnen waterpompen worden gebruikt voor het oppompen van grondwater uit putten en het verpompen van water van de ene locatie naar de andere, bijvoorbeeld van een wateropslagtank naar een irrigatiesysteem. Er zijn tal van verschillende typen waterpompen te vinden, maar in essentie werken ze hetzelfde.

Waterpompen

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

Hoe werkt een waterpomp?

Ieder waterpomp heeft een motor die het pomphuis aanstuurt waar één of meerdere ‘waaiers’ in zitten. Dit zijn roterende bladen die door te draaien een pers- en zuigkracht uitoefenen. Zo ontstaat er drukverschil en kan het water van de ene naar de andere kant worden geperst.

Iedere waterpomp heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, afhankelijk van de specifieke toepassing en omgeving waarin deze wordt gebruikt. Het is belangrijk om de juiste pomp te kiezen voor de specifieke taak die moet worden uitgevoerd om de efficiëntie te optimaliseren en de levensduur van de pomp te verlengen.

Bronpompen / onderwaterpompen

Dit zijn waterpompen die volledig onder water worden geplaatst zodat water afgevoerd kan worden naar een ander plek. Bronpompen worden gebruikt voor o.a. irrigatie.

Centrifugaalpompen

Deze waterpompen worden in tegenstelling tot onderwaterpompen op een droge plek geplaatst, ideaal voor de verplaatsing van grondwater uit bron of water uit wateropslagtank.

Dompelpompen

Met een dompelpomp verwijder je efficiënt water uit overstroomde gebieden, kelders, zwembaden of laaggelegen terreinen. Het kenmerkende van een dompelpomp is dat het gehele apparaat, inclusief de motor, is ontworpen om onder water te worden ondergedompeld waarmee je eenvoudig overtollig water in en rondom huis verwijdert.

Het kiezen van de juiste waterpomp

Of je nu een particulier bent en water nodig hebt voor je tuin of vijver, of een waterpomp zoekt voor industriële toepassingen. Er is altijd een waterpomp beschikbaar die aan je behoeften voldoet. Bij het kiezen van een waterpomp is het belangrijk om te overwegen hoeveel water je wilt verplaatsen, naar welke hoogte het water moet worden verplaatst, en in welke omgeving de pomp zal worden gebruikt.

Bij van den Akker Aqua Service helpen we je graag bij het kiezen van de waterpomp die voldoet aan jouw wensen, we leveren pompen van hoge kwaliteit en je kunt rekenen op de juiste ondersteuning en service wanneer er problemen zijn.

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Menu