Waterzuivering

Waterzuivering is een algemene term die staat voor het verwijderen van ongewenste stoffen uit water. Bijna elke stof die geen H2O is kan in principe uit het water gefilterd worden. Het doel van een waterzuiveringsinstallatie is om het water te ontdoen van ongewenste stoffen zodat het water schoon en veilig wordt voor de gewenste toepassing.

Met een waterzuiveringsinstallatie kan bijna iedere ongewenste stof uit het water worden verwijderd.

Waterzuivering

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

Het bereiken van de gewenste waterkwaliteit

Een waterzuiveringsinstallatie zuivert het water totdat het geschikt is voor de daarvoor gewenste toepassing. Onbehandeld water kan problemen veroorzaken door de aanwezigheid van bijvoorbeeld ijzer, mangaan of kalk. Een waterzuiveringsinstallatie verwijdert met behulp van verschillende technieken deze ongewenste bestanddelen uit het water. Welke techniek het meest geschikt is voor het bereiken van de gewenste waterkwaliteit hangt af van verschillende factoren.

Water kan behandeld worden met een traditionele ontijzering op basis van beluchting en filtratie of met behulp van een waterzuivering op basis van ionenuitwisseling.

Met een waterzuivering op basis van ionenwisseling wordt het water volledig gezuiverd. Deze installatie verwijdert ijzer, mangaan en totale hardheid uit het bronwater. Met een traditionele ontijzering wordt ijzer er uit het water gefilterd zodat de kwaliteit van het water ruim voldoende is voor onder andere beregening of als drinkwater voor vee. Afhankelijk van de toepassing is het ontijzeren in veel situaties al voldoende om kwalitatief goed grondwater te hebben.

Inzicht krijgen in de kwaliteit van je water?
Wij adviseren graag over de beste waterzuiveringsinstallatie passend bij de gewenste situatie. Laat je water bij ons onderzoeken ontvang van ons vrijblijvend een waterdeskundig advies over de juiste behandeling die nodig is om de gewenste waterkwaliteit te behalen.

Wij leveren toepassingen zowel bij particulieren, als voor de tuinbouw, agrarische- en industriële sectoren.

Meer weten over een waterzuiveringsinstallatie die past bij jouw situatie?

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Waterzuivering project

Open waterzuivering/ontijzering

Open waterzuivering/ontijzering geplaatst bij tuinder ten behoeve van bijvullen regenwaterbassin.

Complete beregeningsinstallatie

Hier hebben wij een complete beregeningsinstallatie mogen aanleggen.

Menu