Doseerpompen

Doseerpompen zijn ontworpen om de dosering van medicijnen of vloeistoffen te automatiseren en reguleren, waardoor handmatige metingen en toedieningen tot het verleden behoren. Ze zijn vooral handig wanneer het essentieel is om consistentie, precisie en controle te handhaven, zoals bij het toedienen van vloeibare voedingssupplementen en reinigingsmiddelen aan het drinkwater in de veehouderij.

doseerpompen header

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

De meest nauwkeurige doseermodule in alle omstandigheden.

duo doseermodule - doseerpompen

Een duo-doseersysteem om twee verschillende producten gelijktijdig toe te voegen zonder een vooroplossing te maken.

doseerpompen maatwerk

Een maatwerk oplossing voor elke situatie met extreem hoge of lage wateropnames.

duo doseermodule - doseerpompen
doseerpompen maatwerk

De meest nauwkeurige doseermodule in alle omstandigheden.

Een duo-doseersysteem om twee verschillende producten gelijktijdig toe te voegen zonder een vooroplossing te maken.

Een maatwerk oplossing voor elke situatie met extreem hoge of lage wateropnames.

Constante dosering

Door een hogere wateropname van dieren in de stal, na bijvoorbeeld een voerbeurt of door ontwerpfouten in het drinkwatersysteem, kan de leidingdruk sterk variëren. Een reguliere doseermodule zal daardoor significant afwijken in zijn dosering. Het gebruik van een drukhoudventiel zorgt voor een constante afgifte van vloeistof, ongeacht de werkdruk.

Eenvoudige alleskunner

Onze exclusieve software, welke specifiek is ontwikkeld voor de intensieve veehouderij, maakt het mogelijk om makkelijk te wisselen tussen verschillende doseringen. Ideaal wanneer verschillende soorten producten worden gebruikt die een ander doseerbereik vereisen. Tevens is er een uitgangssignaal van de watermeter beschikbaar, waardoor de aanschaf van een extra watermeter om de drinkwateropname van de dieren te registreren overbodig is. Verder bestaat de mogelijkheid om een niveaumelder aan te sluiten en de pomp extern te starten.

Snelle start en automatisch ontluchten

Onze doseerpompen zijn voorzien van automatische én handmatige ontluchting. De handmatige ontluchting, in combinatie met de prime-functie, maakt het in gebruik nemen van een nieuwe voorraad drinkwatertoevoegingen zeer eenvoudig. De automatische ontluchting zorgt ervoor dat ook gasvormende producten zonder problemen worden gedoseerd.

Klaar voor de toekomst

Doordat onze doseerpompen enkel zijn opgebouwd uit duurzame materialen zijn deze geschikt voor langdurig gebruik van de meest uiteenlopende vloeistoffen in de gewenste dosering. De doseerpompen zijn voorgemonteerd op een RVS bevestigingssteun zonder open stekkerverbindingen, waardoor ze geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden.

Gelijktijdig toevoegen van 2 verschillende producten

Met de duo-doseermodule is het mogelijk om 2 verschillende vloeistoffen gelijktijdig toe te voegen zonder een vooroplossing aan te maken. Beide vloeistoffen worden rechtstreeks uit een can, vat of IBC gedoseerd. Dit voorkomt fouten bij het aanmaken van de vooroplossing en bespaart tijd. Het werkgemak wordt op deze manier aanzienlijk verbeterd.

Perfecte menging en inzicht in vervuiling

Omstandigheden in de stal zoals een hoge temperatuur, in combinatie met het toevoegen van voedingssupplementen kan in de praktijk zorgen voor vervuiling in de drinkwaterleiding. De duo-doseermodule voorzien wij standaard van een systeem dat de vloeistof perfect mengt in het drinkwater en geeft tevens snel inzicht wanneer er eventueel vervuiling optreedt. Dit biedt de mogelijkheid om snel te handelen met een reinigingsproduct en zo verstopte drinknippels te voorkomen.

Maatwerk voor elke situatie

Sommige situaties vragen om een maatwerk oplossing. Wanneer er sprake is van extreme wateropnames, dit kunnen zowel lage als hoge wateropnames zijn, hebben wij een ruim assortiment welke een grote range aan diverse producten bevat.

Heb je ondersteuning nodig bij het selecteren van de juiste doseerpomp? Van den Akker Aqua Service helpen we je graag met een advies op maat en het selecteren, specificeren, installeren en onderhouden van jouw pomp.

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Watervoorziening - doseerpompen

Proefstal van Schothorst Feed Research

Compleet watervoorziening voor varkens aangelegd.

Complete watervoorziening - doseerpompen

Installatie complete watervoorziening

Een project bestaande uit het installeren van een complete watervoorziening in de agrarische sector.

Menu