Stalkoeling

Het koelen van stallen met een hogedruknevelsysteem heeft de laatste jaren zijn dienst bewezen. Een koelinstallatie voor een stal is een systeem dat wordt gebruikt om de temperatuur in een stal te regelen en te optimaliseren voor het welzijn van dieren, vooral in omgevingen waar extreme temperaturen kunnen voorkomen.

stalkoeling buiten aan

Waarom van den Akker Aqua Service?

Hoogwaardige producten
Jarenlange ervaring
Eigen magazijn & werkplaats
Montage op locatie

Koelinstallatie

Met een koelinstallatie wordt een comfortabele omgeving te creëert die bevorderlijk is voor de gezondheid en productiviteit van het vee. Het type installatie dat wordt gekozen hangt vaak af van factoren zoals het soort dieren, de klimatologische omstandigheden en de grootte van de stal.

De ideale oplossing voor het koelen van lucht

Het principe achter nevelkoeling is gebaseerd op het feit dat water warmte opneemt als het verdampt. Met behulp van hoge druk worden er fijne druppeltjes in de lucht gespoten. Wanneer deze druppeltjes verdampen absorberen ze warmte uit de omgeving waardoor een verkoelend effect ontstaat.

Nevelkoeling wordt gezien als een energiezuinige manier om ruimtes te koelen in vergelijking met traditionele airconditioning. Daarnaast is de geproduceerde nevel doorgaans erg fijn, waardoor deze snel verdampt zonder overmatige nattigheid te veroorzaken.

• Voorkom hittestress
• Verminder fijnstof
• Verhoog het zuurstofgehalte
• Anti-insectenwerking
• Milieuvriendelijk

Meer weten over nevelkoeling, ook wel adiabatische koeling genoemd, en de verschillende mogelijkheden? Wij helpen je graag. Indien nodig kunnen wij naast de nevelinstallatie ook de eventuele watervoorziening en waterbehandeling verzorgen.

Projecten

Al meer dan 20 jaar vertrouwd door honderden klanten

Watervoorziening - doseerpompen

Proefstal van Schothorst Feed Research

Compleet watervoorziening voor varkens aangelegd.

Complete watervoorziening - doseerpompen

Installatie complete watervoorziening

Een project bestaande uit het installeren van een complete watervoorziening in de agrarische sector.

Menu